20170129 žrU 10. kolu 1. HŽR lige rukometašice ŽRK Dugo Selo '55 uvjerljivo su svladale gošće iz Osijeka s 35:25.

Mali odaziv publike nije odavao veliku važnost utakmice za domaće rukometašice. Iako su već u prve tri minute domaće igračice stvorile razliku od 5:1, pri čemu se u kontrama posebno istakla Josipa Bebek s tri pogotka, nastavak je donio puno veću borbu, pri čemu su sredinom poluvremena gošće preuzele vodstvo.

Tada se igralo gol za gol, sedmerac na sedmerac, isključenje na isključenje. Posebno je napeto bilo oko dvadesete minute kada su se obje ekipe mučile i igralo se tri minute bez pogodaka. Iako su gošće prve prekinule tu crnu seriju, iz krizu su bolje izašle Dugoselke i završile poluvrijeme sa 17:13.
Početak drugog poluvremena ponovo  su domaće iskoristile za dobar start, nekoliko se  minuta utakmica lomila od 4 do  5 razlike, a potom se taj ritam ustalio i razlika se više nije smanjivala ispod 5 razlike, sve do konačnih plus 10.
U tim ključnim trenucima utakmice istakla se domaća vratarka Mara Budić s nekoliko obrana u nizu čime je demoralizirala gošće i dala polet svojim suigračicama. Ukupno je skupila 20 obrana (4 sa 7m).
Kod Dugog Sela '55 istakle su se i Anamarija Galić s 9 pogodaka, Ines Lisjak postigla je 5, a Lucija Marjančić i Valentina Čember postigle su po 4. Kod gošći Julijana Krajnović istakla se s 8 pogodaka te Ema Guskić s 4.
Ovom pobjedom Dugoselke su se učvrstile na sredini ljestice s 9 bodova, a u idućem ih kolu očekuje najteže gostovanje, ono kod prvakinja Podravke Vegete u Koprivnici, 4. veljače.

Gledatelja: 50
ŽRK Dugo Selo: Budić, Kirin (1), Čember (4), Grebenar K (2), Radovac, A. Šebalj, Slišković (1), Pavković (3), Bebek (3), Marjančić (4), Galić (9), Božić, I. Šebalj, Remenar (3), Franjić, Lisjak (5) trener: Dubravka Tunjić
ŽRK Osijek: Kovačević, Putnik (2), Ljubas (1), Zirn (3), Gilinger (2), Privara (1), Guskić (4), Bešenić, Batrnek, Krajnović (8),  Hren, Maras (3), Tomšić, Špoljarić (1), Šimić  trener: Jelena Crnov
Sutkinje: Jurenec (Koprivnica), Vajdić (Zagreb)

Pripremio: B.Š.