20170517 rkNakon što su naši dječaci rođeni 2002/03. godine osvojili naslov prvaka na Prague Handball Cup 2017 u Pragu, osvojili su i naslov prvaka 1. Hrvatske mlađe kadetske lige - Središte, te su se kao prvoplasirana momčad naše regije, kvalificirali na Završnicu prvenstva Hrvatske koja se održava u Umagu od 18.-21. svibnja 2017.
Uz našu momčad na završnicu PH iz regije Središte još idu i PPD Zagreb, RK Rudar iz Ruda, RK Maksimir Pastela te ŠR Karlovac.

Završnica Prvenstva Hrvatske je natjecanje na kojem su naši dječaci akutalni prvaci, te prvi nositelji turnira uz momčad PPD Zagreb. Naime, Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete okuplja 16  najboljih momčadi iz Hrvatske. Četiri najbolje momčadi iz regije „Središte“, dvije sa „Istoka“, tri sa „Sjevera“, te tri sa „Zapada“ i „Juga“.

Završnicu Prvenstva Hrvatske izborile su slijedeće momčadi :
- regija Istok: RK Đakovo i RK Osijek
- regija Sjever: RK Varaždin, RK Ludbreg i RK Bjelovar

- regija Središte : PPD Zagreb, RK Rudar iz Ruda, RK Maksimir Pastela i ŠR Karlovac
- regija Zapad: RK Viškovo, RK Umag i RK Poreč
- regija JUg: RK Balić-Metlićić iz Splita, RK Trogir i RK Ribola Kaštela iz Kaštel Gomilice

 

Naši momci nalaze se u skupini „B“ skupa sa nama dobro poznatom momčadi Karlovca koja se na prošlogodišnjoj Završnici prvenstva Hrvatske okitila odličnim trećim mjestom, jako nezgodnim Ludbregom, te momčadi Kaštela Ribola iz Kaštel Gomilice.

Jučer u 18.00 odigrana je prva utakmica protiv ekipe Ludbrega, a danas ih očekuju dvije utakmice, u 12.00 sati protiv Karlovca, dok natjecanje u skupinama završavamo utakmicom protiv Kaštela Ribole u 19.00 sati.

 

MRK Dugo Selo: Dominik Kuzmanović, Dominik Čičak, Josip Bendra, Anto Agatić, Paulo Borovec, Leo Lisica, Ingo Činkl, Patrik Hršak, Ivan Lisica, Daminik Šuker, Stjepan Igrc, Zlatko Raužan, Adrian Sekulić, Fabijan Grubišić, Petar Bjelajac, Zvonimir Deronja.
Vodstvo: Matej Mišković, Tomislav Kuzmanović

 

MRK Dugo Selo – RK Ludbreg 23:17 (14:10)

Aktualni osvajači, momčad Dugog Sela uspješno je otvorila ovogodišnji pohod za obranu naslova. Nakon početnog vodstva 3:0 trener Ludbrega bio je prisiljen rano pozvati minutu odmora. To je pomoglo njegovoj momčadi da se približi na 3:2, ali nisu uspjeli doći do izjednačenja ili preokreta. Ubrzo je Dugo Selo pobjeglo na 8:4 i tu prednost su čuvali do kraja poluvremena iako je Ludbreg pred sam kraj uspio smanjiti na minus dva. Nakon samo nekoliko minuta u nastavku igrači Dugog Sela napravili su seriju od tri pogotka i pobjegli Ludbregu na +7. Za momčad sa sjevera Hrvatske više nije bilo šanse za pobjedu pa su Dugoseljani utakmicu mirno priveli kraju i sigurno slavili. Ingo Činkl istaknuo se sa osam pogodaka, a jedan manje zabio je Fabijan Grubišić. Prvo ime Ludbrega bio je Luka Šolaja koji je zabio pet zgoditaka.