01Vladimira Becić rođena je u Zadru 1971. godine. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zadru, a titulu magistra društvenih znanosti iz područja psihologije stekla na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Autorica brojnih kratkih, a i onih ne tako kratkih priča i članaka od kojih ih je preko trideset objavljeno u raznim publikacijama u i van Hrvatske, kao i autorica dvaju romana, jednog objavljenog a drugog u pripremi.

Suradnica je portala za znanstvenu fantastiku, fantastičnu književnost i film „Inverzija.net“ i članica grupe autora "Esnaf V", koja okuplja autore iz regije.
Dugoselka je već desetak godina, a kao cijenjena autorica fantasya mnoge svoje ideje i radnje smješta većinom u naš kraj.

Danas vam predstavljamo za sada njen jedini objavljeni roman "Orsia" kojeg možete pronaći i u našoj Gradskoj knjižnici. Preporučamo vam ga kao štivo za predstojeći vikend.

Orsia

02Anthea i Leana prijateljice su od malih nogu. Kada shvate da za njih više nema života u njihovom gradu, vrijeme je da pobjegnu od kuće. Ali kamo, kada je njihov grad skriven duboko pod zemljom, kada nitko niti ne zna za njihovo postojanje? Mogu li pobjeći među ljude? Oh da, možda bi trebalo naglasiti da su Anthea i Leana vampirice. Odnosno, nisu, ali tako ih ljudi nazivaju. Što onda valjda znači da jesu. Ma! It’s complicated.

Nika i Matea su, pak, lude za vampirima. Najradije bi i same bile vampirice. Ili bar našle dečka vampira, kad su već u svim filmovima i knjigama tako seksi. Premda, tko zna mogu li oni zapravo, ovaj, ono. Znate.

No, bile one lude ili ne, ipak će ih na kraju Dean povezati, koji zapravo uopće ne vjeruje u vampire. Pa tko bi vjerovao da postoje nekakvi beživotni, blijedi tipovi koji piju krv nevinim djevojkama? Zbilja!