20170214 knjigeMeđunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih te ih potaknuti da više čitaju.
Knjižničari, dječji vrtići, udruge, ustanove i pojedinci obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”.

Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, a pozivaju se djeca i odrasli da nove ili rabljene, ali očuvane slikovnice i dječje knjige daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji.
Dugo Selo će se pridružiti ovoj akciji u subotu, 18.02., u prostoru Gradske knjižnice Dugo Selo, s početkom u 11,00 sati. Tom prilikom u organizaciji Gradske knjižnice Dugo Selo, Dramske družine KUD-a Preporod i Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo održat će se prigodni program u kojem će sudjelovati i nastupiti učenici OŠ Josipa Zorića i OŠ Ivan Benković, te članovi Dramske skupine KUD-a Preporod.
Pozivamo vas da se priključite ovoj akciji prikupljanja slikovnica i dječjih knjiga. Svoje očuvane slikovnice i dječje knjige koje su djeca pročitala i/ili prerasla donesite u subotu u Gradsku knjižnicu Dugo Selo te će one biti donirane Odjelu pedijatrije Doma zdravlja Dugo Selo. Čitajte, darujte i budite sretni!