54632b0a5c2195b845000efcNakon predstavljanja našeg cijenjenog pisca kao jednog od onih koji nam šalju razglednice iz inozemstva, danas ćemo vam preporučiti i jednu njegovu knjigu za djecu (a možete ih pročitati i više, dapače).
Igor Knižek rođen je 1972. u Kutini, a do odlaska u Irsku petnaestak je godina bio građanin Dugog Sela, za koje je vrijeme postao poznat širom Hrvatske kao renomirani pisac za djecu. Ponovit ćemo popis njegovih nagrada i priznanja:


- Nagrada "Grigor Vitez" za knjigu "Moj Pustolovni planet" 2014. godine
- 1. nagrada Mali Marulić 2014. za dramu "Legenda o Vjetropirki"
- 1. nagrada Mali Marulić 2013. za dramu "Feral šinjorine Bepine"
- Nagrada Grigor Vitez za najbolje ilustriranu dječju knjigu "Kako je paž spasio Zagreb" 2013.
- 2 nagrade Ovca u kutiji za knjigu"Kako je paž spasio Zagreb" od strane stručnog i dječjeg žirija.
- "Priča o dva brata", "Drvosječa Tvrtko i fazan iz nebeskoga vrta" i "Kako je paž spasio Zagreb" uvrštene u popis preporučene literature za djecu od strane Hrvatskog Knjižničarskog Društva.

 Nećemo vas daviti s našim recenzijama i kritikama djela koje predstavljamo, već ćemo se poslužiti službenim kritikama koje idu uz knjigu. A to što je pisac pisao u Dugom Selu i što je osvojio  brojne nagrade za nju, dovoljan su mamac da čitate svojoj djeci, ili ih same motivirate na čitanje.

"Moj pustolovni planet"; autor: Igor Knižek; ilustracije: Fabio Leone
"Svaka bajka, na svoj način, govori o pravim vrijednostima u životu. Naime, bajke uče djecu da trebaju očuvati vjeru, kako u njihovoj životnoj okolini postoje dobrodušne osobe koje će im pomoći pobijediti sve izazove koji se nađu pred njima. Naglašavaju potrebu da se ostane čista srca, bez obzira na sve nedaće kroz koje prolazimo u životu."
"Knjiga bajki "Moj pustolovni planet" naglašava potrebu da se ostane čista srca, bez obzira na sve nedaće kroz koje prolazimo u životu. Ove bajke uče djecu da trebaju očuvati vjeru kako u njihovoj životnoj okolini postoje dobrodušne osobe koje će im pomoći pobijediti sve izazove koji se nađu pred njima."
"Autor se i dosad iskazao kao vrlo spretan i nadahnut pisac bajki u kojima nastoji potaknuti djecu na promišljanje o tome što je dobro, što je pravedno, što je časno ili hrabro i zašto je ljubav najvažnija od svega."
„Ove bajke malim će čitateljima pomoći da se razviju u zdrave, zrele i sretne osobe koje će imati pozitivan odnos prema svijetu i životu i koje će shvaćati u čemu je prava vrijednost života.“ - dr. sc. Dubravka Težak"

 

knizek 1 1

mali marulic3 080413 thumb

zbirka bajki moj pustolovni planet02