p21801005F507364 4687 8D79 2786 135518475E2FU sklopu obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga koji je bio 14. veljače, ove subote je u Gradskoj knjižnici Dugo Selo održana svečanost čitanja  i ljubavi prema knjigama koju su očitovala djeca iz osnovnih škola "Josipa Zorića" i "Ivana Benkovića" te Dramske skupine KUD Preporod.


Djeca su svojim vršnjacima, roditeljima, nastavnicima, voditeljima i svim ostalim okupljenima pokazali vrijednost čitanja kroz recitacije, skečeve, dramske nastupe, lutkarske predstave i onim najvažnijim; smijehom i radošću koju su upili iz pročitanih tekstova. Zaraza koju su tim osmijehom i dobrim raspoloženjem širili bila je očita na svim prisutnim licima.
Za kvalitetu programa kojeg je osmislilo POU Dugo Selo, uz v.d. ravnatelja Gradske knjižnice Dugo Selo Predraga Topića, zaslužne su učiteljice OŠ "Ivan Benković" Sofija Štefanac Klobučar i Sonja Nekić, iz OŠ "Josipa Zorića" učiteljica  Marija Sekur Harcet i knjižničarka  Lada Grdan te pokretačke snaga projekta, voditeljica Dramske skupine KUD Preporod Ivana Gudelj i u ime Pučkog otvorenog učilišta Iva Grgić Ozimec.
Budući da je manifestacija vezana za darivanje knjiga, i to pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, prikupljen je  zavidan broj slikovnica i knjiga za djecu koje će biti donirane Odjelu pedijatrije Doma zdravlja Dugo Selo. Ukoliko niste uspjeli sudjelovati u ovoj akciji a imate volje i knjige, vaše knjige uvijek možete i osobno dostaviti  Domu zdravlja.
Ne zaboravite da je i u drugim prigodama knjiga jedan od najboljih poklona koje možete dati dragim osobama. Čitajte i darivanjem knjiga širite  sreću!