policija stopU utorak 20. lipnja na području Policijske postaje Dugo Selo, ponovo će se provesti akcija "Zaštita pješaka", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.
Prilikom provođenja akcije prvenstveno će se nadzirati poštivanje obveza vozača prema pješacima (poštivanje semaforskih svjetala i propuštanje pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima) te obveze pješaka u svezi poštivanja semaforskih svjetala i prelaska kolnika preko obilježenih pješačkih prijelaza.


Napominjemo da je pješak dužan prilikom prelaženja kolnika koristiti obilježenim pješačkim prijelazima ako oni nisu od njega udaljeni više od 50 metara u naselju, odnosno 100 metra izvan naselja.


C02 2Prošlog tjedna, 13. lipnja,  u istoj akciji su policijski službenici  utvrdili 4 prekršaja vozača koji nisu propustili pješake na obilježenom pješačkom prijelazu, prekršaja pješaka nije bilo, a utvrđeno je i 20 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 20 prekršaja).
Tijekom provođenja akcije na području PP Dugo Selo dogodila se jedna prometna nesreća sa materijalnom štetom.