p516004548C92AB0 8360 97E4 ACF0 D239E99C4E7DGradska vijećnica ugostila je Radio Martin i njihovo sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Dugog Sela. Borivoj Zimonja kao voditelj sučeljavanja trudio se svima dati jednak tretman i šansu da iznesu svoje programe i predstave svoje timove ispred kojih stoje i kao nositelji lista koje zastupaju. Drago Boščić (Bandić 365), Darjan Budimir (HDZ), Siniša Kljajić  (nezavisni), Ivan Šajković (Most), Nenad Panian (HNS) i Zvonko Novosel Dolnjak (HSS/SDP/Orah) za početak su isprobali fotelju trenutnog gradonačelnika uz par osobnih pitanja za upoznavanje, a potom su slijedila pitanja ograničena vremenskim rokom i s mogućim replikama kandidatima. Zanimljivo je da nitko nije iskoristio priliku za replike tijekom cijelog sučeljavanja.

Kandidati su na početku ukratko iznosili glavne smjernice svojih programa a potom su uslijedila i konkretnija pitanja i to redom:
1. Koji su najvažniji konkretni projekti koje želite realizirati u Dugom Selu?
2. Još 2013. čelni čovjek Dudija tada je obećao gradu zemlju za poduzetničku zonu. Gdje griješe dugoselski politačari kad je u pitanju ova gospodarska zona, ili još bolje kako razvijati dugoselsko gospodarstvo i poduzetništvo?
3. Mislite li za svog mandata urediti gradski trg, gdje i kako?
4. Izgradnjom prijlaza preko pruge Dugo Selo dobiva jednu novu dimenziju življenja. Kako iskoristiti sve prednosti koje će ti nadvožnjaci pružiti da se u prometnom smislu rastereti centar grada. Uopće kakva je vaša vizija komunalnog razvoja Dugog Sela i dugoselskih naselja?
5. Imamo puno prostora u gradu, koji nije adekvatno uređen. Prostor starog Doma zdravlja, Doma HV-a , POU, a rekao bi se i ove zgrada. Za mali dugoselski proračun to je veliki izazov. Kako ga riješiti, jesu li to isključivo fondovi  EU ili ima I drugih načina?
6. Što bi trebali napraviti da i grad Dugo Selo postane poželjan za život i mladima i starima?

Tu su bila i kratka pitanja na koje se trebalo odgovarati sa DA ili NE, no kao svi političari, rijetkima je uspjelo na tek nekim pitanjima tako kratko i odgovoriti, već su iskorištavali priliku i za šira objašnjenja. Mnoga pitanja dobila su jednoglasne odgovore, a rijetki su se usudili isticati različitošću.
Isto tako, imali su priliku postaviti i po jedno pitanje protukandidatima, ali su se čak tri kandidata (Budimir, Šajković i Novosel) odrekli te mogućnosti. Drago Boščić iskoristio je priliku da pita dr. Paniana zašto se kao ugledni i imućni stomatolog odlučio na ulazak u politiku, i dobio odgovor da kandidat Panian ne ulazi u politiku zbog osobnog probitka već koristi grada. Siniša Kljajić pitao je Darjana Budimira što misli o odluci o smanjenju porodiljnih naknada koje je donijela prethodna vlast. Budimir je odgovorio da on tu odluku namjerava promijeniti i povećati naknade, te da nije imao nikakve veze s tom odlukom, a na  što mu je Kljajić replicirao da je odluku donijela vlast njegove stranke, na čijem je čelu on posljednjih godinu dana i kao predsjednik. Budimir je dobio priliku odgovoriti i na pitanje Nenada Paniana o ideji za aleju bista zaslužnih Dugoselaca, te koje bi to poznate osobe iz naše povijesti on izdvojio. Budimir se sjetio samo Josipa Zorića koji bi uskoro trebao dobiti svoju bistu u dvorištu osnovne škole koja nosi njegovo ime.
Kandidati su se na kraju imali priliku i završno obratiti svojim biračima, te ih pozvati na birališta, a predstavnik Radio Martina Tadija Barbarić uručio je potom svima i prigodne poklone, satove na koje će kandidati moći gledati i vidjeti stižu li ispunjavati svoja predizborna obećanja. Nadamo se da su satovi namješteni na 5 do 12.

 

Ukoliko ste propustili sučeljavanje putem radija ili online video streama, možete ga pogledati na priloženom linku.

https://www.facebook.com/radiomartin/videos/1349767571774916/