Lokalni izbori 2017Danas je dan odluke za izbor nove vlasti našeg grada. Za koga možete glasati već ste vidjeli na stranicama Dugoselskog Portala gdje možete pronaći i popis birališta. Mjesta na kojima možete glasati svakako je dobro provjeriti budući da zbog povećanog broja birača imamo nekoliko novih biračkih mjesta. 

Živimo u zajednici građana i u toj zajednici je potrebno donositi odluke koje će voditi dobrobiti, razvoju i napretku iste, odnosno svih njenih građanki i građana.

Iskoristite svoje građansko pravo i birajte po svojim preferencijama. Iskoristite dan za izbor smjera kojim naš grad treba krenuti od sutra, kako se iduće četiri godine ne bi žalili da ništa ne valja. Ne dozvolite da drugi biraju umjesto vas, jer ćete za svako buduće nezadovoljstvo moći kriviti isključivo sebe. Izlazak je zato prije svega stav samopoštovanja, a tek potom nekakva demokratska procedura ili obveza. Davanjem ili nedavanjem glasa sudjelujemo u biranju pravca u kojem će se sljedeće četiri godine razvijati Grad i Županija u kojima živimo, jer što veći broj glasača izađe na izbore vlast ima veći legitimitet, čvršća je i za svoje odluke ima podršku većeg broja građana.

Nemojte dozvoliti da manjina glasača izglasa vlast koja će biti nametnuta većini koja je nije izabrala (šestina građana je odlučila o gradonačelniku i Vijeću u prošlom mandatu). Slab odaziv na glasovanje nije festival demokracije nego pobjeda glasne manjine nad počesto šutljivom većinom. Vjerovali ili ne, na zadnjim lokalnim izborima 2013.g. glasalo je samo 33% građana za Gradsko vijeće, a 30% za gradonačelnika­!

Svaka osoba s pravom biranja, VI osobno, glasali ili ne, izbore plaćate 25kn (Izbori Grad Dugo Selo stoje otprilike blizu 400.000 kn).

Isto tako, na ovim izborima odlučujete o osobama koje će upravljati s vaših prosječno 3.500 kn godišnje, odnosno 15.000 kn za mandat na koji ih birate, te utjecati na kvalitetu vašeg života (visina prireza, poreza, naknada te svih usluga koje Grad pruža).

Svaki, pa i vaš glas utječe na ukupni zbroj i u potpunosti može mijenjati ishod izbora, odnosno odrediti vlast za sljedeće četiri godine. Izbori baš običnim ljudima omogućavaju da Grad učine pravednijim i boljim.

Živite u ovom gradu i tiče vas se koliki je prirez, kakva je javna rasvjeta, kakve su škole, kakve su ceste, kakva je kulturna ponuda. I vi o svemu tome trebate odlučivati. Ne budite lijeni, malodušni ili anarhični, odvojite petnaestak minuta za glasovanje. Vaš glas odlučuje o tome kakvo će biti vaše Dugo Selo.